Skolkurator

2018-10-12

Skolkurator sökes till Växjö Islamiska Skola

VI-skolan Startade sin verksamhet 2002. Skolan har idag 200 elever fördelade på
årskurserna F-6 inklusive fritidsverksamhet. Skolan huserar i nya fräscha lokaler på hovshaga i Växjö. Vi är en liten skola med ett stort hjärta. Skolan har inga långa beslutsvägar. Skolan arbetar efter ledorden "KRAM" - kunskap, respekt, ansvar och mångfald. Dessa ord skall prägla verksamheten och forma dess innehåll.
Nu söker vi en Skolkurator.
Om dig Vi söker dig med socionom examen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är en fördel om du har erfarenhet av kuratorsarbete eller socialt arbete med barn, unga och deras vårdnadshavare. Du bör ha ett ansvarsfullt förhållningssätt i din yrkesroll samt ett professionellt bemötande i kontakter med elever, vårdnadshavare samt kollegor. Som person bör du ha förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer. Vi ser det som viktigt att du är strukturerad och tydlig i ditt arbete och i din yrkesroll samt trivs med att arbeta självständigt och i grupp. Samarbetsförmåga, stresstålighet och ett engagemang att utveckla verksamheten, är grundläggande egenskaper och förmågor.
Dina arbetsuppgifter Du som kurator skall tillsammans med elever, vårdnadshavare, lärare samt elevhälsan arbeta för en god psykosocial skolmiljö. Målet för arbetet är att alla elever skall nå sin fulla potential i lärandet. I arbetet ingår åtgärdande, förebyggande samt främjande insatser i skolan. Det kan bl.a. vara enskilda samtal eller stöd till elever och vårdnadshavare, vara en aktiv del i skolans arbete mot kränkningar, trakasserier eller diskriminering, eller andra sedvanliga skolkurativa arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta med elevhälsan, där dina kunskaper som kurator blir en viktig del i arbetet med elever och deras nätverk. I arbetsuppgifterna ingår även att samarbeta med myndigheter och aktörer utanför skolan, för elevens bästa. Rapportering av frånvaro kan också komma att bli en arbetsuppgift. Vi har en tydlig värdegrund med trygg arbetsmiljö, studiero och stor omsorg om våra
elever.

Anställningsvillkor
Enligt skollagen skall utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas innan anställning inom förskolan, grundskolan eller skolbarnomsorgen. Detta kan beställas från Polisens hemsida.

Tjänsten avser deltid cirka 50-75%. Anställningen börjar med sex månaders provanställning. Skolan erbjuder friskvårdsbidrag till alla anställda.

Varaktighet Tillsvidareanställning
Arbetstid/Varaktighet Deltid ca 50-75%.
6 månaders provanställning
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner Omar Abuhelal 0768555107 omar.abuhelal@viskolan.org
Sista ansökningsdag 2018-11-04

Övrigt om ansökan Sök tjänsten idag eller kom på ett förutsättningslöst besök och drick en kopp kaffe med oss!

Ansökan via e-post omar.abuhelal@viskolan.org
Kompetens Socionomexamen (Meriterande)